Навчання з охорони праці для співробітників - що потрібно знати?

 

Кожен роботодавець розуміє, що навчання в області охорони здоров'я і техніки безпеки є основою, з якої він повинен почати коли в його команді з'являються нові люди. Саме завдяки знанням в області охорони праці та промислової безпеки вони можуть працювати на новій роботі, одночасно беручи до уваги небезпеки, які можуть виникнути в результаті їх дій, знають, як мінімізувати ризик їх виникнення і як реагувати.

Тим не менш, початкова підготовка-тому що це те, що потрібно для підготовки з охорони праці та техніки безпеки до початку роботи-це ще не все! Є багато інших тренінгів, які необхідні, або дуже корисні для багатьох підприємців.

Чому навчання з охорони праці та техніки безпеки обов'язкові?

Перед тим, як почати роботу з новим співробітником, кожен роботодавець повинен провести для нього навчання з техніки безпеки та охорони праці. Під час цього тренінгу він дізнається про специфіку своєї посади, пов'язаних з цим ризиках і про те, як реагувати в разі надзвичайної ситуації. Однак не тільки початкове навчання є обов'язковим. Це нічим не відрізняється в разі періодичного навчання, яке проводиться для співробітників, щоб освіжити і оновити свої знання в області гігієни праці і техніки безпеки. Вони обов'язкові, тому що роботодавець не може допустити до роботи працівника, який не має поточних знань у цій області. Періодичне навчання повинно проводитися для співробітників не рідше одного разу на 5 років.

Є кілька випадків, коли працівнику не потрібно проходити навчання з охорони праці та техніки безпеки. Ці винятки становлять собою ситуації, в яких працівник має сертифікат про проходження навчання з охорони праці в іншого роботодавця на тій же посаді або пройшов навчання у поточного роботодавця на іншій посаді, але нові обов'язки були включені в попередню. Крім того, працівникові не потрібно знову проходити навчання, якщо він передав їх вказаною роботодавцю, і тепер він / вона підписує тільки новий контракт з ним. У всіх інших випадках навчання з охорони здоров'я і техніки безпеки є обов'язковим.

Інші види навчання з охорони праці.

Початкове навчання і періодичне навчання - це не все, на що роботодавці повинні звертати увагу. У них є можливість скористатися іншими тренуваннями. На кожному підприємстві має бути людина, яка нестиме відповідальність за це. Варто пам'ятати, що ви завжди можете вибрати такі послуги ззовні, наприклад, залученої компанії.

Самі періодичні тренінги, організовані ними, ідеально підходять для обов'язків, завдань та небезпек, з якими стикаються працівники на певних посадах. Тому вони поділяються на тренінги для служб охорони здоров'я і безпеки людей, що виконують свої завдання, роботодавців та людей, які управляють іншими підлеглими, адміністративних і офісних працівників, а також інженерно-технічних працівників. Завдяки цьому ми можемо бути впевнені, що людина в правильному положенні отримає відповідні знання для неї.

Чи варто користуватися послугами тренінгових компаній?

На наш погляд, це дуже хороше рішення. Завдяки цьому ми можемо вибирати тренінги, що проводяться професіоналами з великим досвідом і сучасними знаннями. Крім того, в таких випадках нам не потрібно постійно залучати до роботи в нашій компанії людину, відповідальну за таке навчання. Це призводить до великої економії - нам не потрібно платити зарплату, коли нам не потрібно таке навчання. Замовити навчання можно тут http://budenergoatom.com.ua/ua

Великі компанії часто вибирають зовнішні компанії для вирішення своїх завдань в галузі охорони здоров'я та безпеки. Звичайно, вони також включають в себе навчання. Вони забезпечують комплексне навчання, ідеально підходить для потреб клієнтів. Більше того, вони пропонують інші послуги, такі як консультації або повний спектр послуг в галузі охорони здоров'я та безпеки. Використовуючи їх, ми можемо бути впевнені, що віддаємо безпеку своїх співробітників і своїх співробітників в хороші руки!